Utsikten, ungdomsboende i Järna

Utsikten är ett ungdomsboende LSS 9:8 i Järna med tillstånd för 5 platser. Huset är beläget i ett villaområde i Järna med stor trädgård och fem minuters gångavstånd till buss och tio minuter till pendeltåg.

På övervåningen har vi ett stort kök, där alla som vill delta hjälper till att laga mat. I vardagsrummet har vi soffor och en härlig braskamin som vi använder mycket. I vardagsrummet finns även ett sällskapsbord där vi spelar spel, pysslar och målar tillsammans.

Tre av ungdomarna bor på övervåningen och har varsitt rum.

På undervåningen har vi ett tv- och samtalsrum, där bor också två ungdomar i varsin lägenhet. Där ges möjlighet att öva och träna självständighet på ett konkret sätt. Lägenheterna har egen ingång med hall, rum/kök, toalett med dusch och sängkammare.

Utsikten erbjuder en trygg hemlik miljö där alla boende är huvudpersoner i hur det ser ut och fungerar.

Vi värnar om gemenskap och känsla av samhörighet.

På Utsikten arbetar vi genomgående utifrån respekt för den enskilde – vilket speglar hela vår verksamhet. Vi arbetar självklart ett lågaffektivt bemötande med positiv förstärkning. Vi tror att känslan av att vara bra och lyckas är vägen till framgång!

Vårt utgångsläge är alltid individens egna mål och förutsättningar. Varje ungdom måste få följa sin röda tråd i livet och få det stöd som behövs för att skapa sitt liv. Kartläggning och visuellt arbete är en stor del för att förstå och tydliggöra för ungdomarna och medarbetare. En viktig kraftkälla som vi värnar om är glädje och skratt.

Våra värdegrunder är medmänsklig utveckling genom förståelse, tillit och mening.

Tillstånd

Bostad med särskild service för barn och ungdom enligt 9§ 8p LSS.
Målgrupp: ungdomar längst till och med 21 år (23), med neuropsykiatrisk funktionsnedsättning så som autism eller autismliknande tillstånd, utvecklingsstörning enligt 1§ 1p LSS.
Antal platser: 5.

Socialterapi och läkepedagogik på ungdomsboendet Utsikten

I och med att de som bor på Utsikten oftast är tonåringar när de flyttar in och unga vuxna när de flyttar ut arbetar vi både i det läkepedagogiska och socialterapeutiska fältet. Det innebär i praktiken att när tonåringen flyttar in behöver han eller hon ofta tydliga ramar och mycket vägledning i vardagen. Vi utarbetar tillsammans med den enskilde, utifrån nödvändighet, hur ramarna skall se ut.

När jag flyttar från Utsikten vill jag bo i en egen lägenhet och klara mig så självständigt som möjligt därför ansvarar jag för matlagning en dag i veckan tillsammans med medarbetare. Jag tvättar mina kläder och städar mitt rum med stöd av medarbetare etc.Vi arbetar för att individen utifrån sina individuella förutsättningar skall kunna ta ansvar för sin vardag. Det läkepedagogiska arbetet övergår successivt till ett mera socialterapeutiskt förhållningssätt. Detta innebär: från att vägleda och göra upp ramar och gränser, arbetar vi mera med fokus på eget ansvarstagande och självständighet.

Intresseanmälan, ungdomsboende

Om du är intresserad av att flytta till ungdomsboendet Utsikten eller annan liknande boendeform inom Humanprogress går det bra att göra en enkel första intresseanmälan nedan. Du kan självklart också bara ställa en fråga till oss så återkommer vi till dig. Kontakta oss här!

Anmälan vid placering

För dig som är handläggare och vill göra en placering på ungdomsboendet Utsikten har vi utformat ett formulär för att underlätta, så att inga viktiga uppgifter skall utebli. Klicka här för ladda ner!

Hitta hit

Vägbeskrivning

Placering/avtal
Ellinor Idevall

Telefon
070 – 962 04 01

E-post
ellinor@humanprogress.se

 

Enhetsansvarig
Karin Jakobsen

Telefon
0702 – 83 88 80

Tel enhet
08 – 55 17 05 02

E-post
karin@humanprogress.se

 

Postadress
Humanprogress Utsikten
Box 36
153 21 Järna